BővíteniSzentek közössége-modul: Szent Ágoston, Alix Fjodorovna cárné
BefejezniSzerzetesrendek-modul
ElkészíteniAdventi design
BefejezniRómai Katolikus Vallás-modul

 

 

Indulás 2013. 08. 02.
Szerkesztő Prekambrium
Téma Vallás
Tárhely G-Portal,  Flaunt
Design Prekambrium
Design téma Cathedral of Szeged

Figyelmeztetés!

Az oldal az egyéb VILÁGVALLÁSOKKAL, VALLÁSI IRÁNYZATOKKAL FOGLALKOZIK, de nem áll kapcsolatban semmilyen vallási felekezettel, plébániával vagy azok vezetőivel. AZ ITT TALÁLHATÓ ANYAGOK SAJÁT TANULMÁNYOKBÓL, PAP-ISMERŐSEIMMEL VALÓ PÁRBESZÉDEK ALAPJÁN, ILLETVE KÜLÖNBÖZŐ INTERNETES FORRÁSOKBÓL KERÜLTEK A MODULOKBA, mindezt saját szavakkal átformálva, épp ezért más, vallással foglalkozó oldalak számára elvinni és sajátodként feltüntetni SZIGORÚAN TILOS!

 
Indulás: 2013-08-02
 
Frissítések
Friss bejegyzések
2023.05.25. 08:00
2023.04.28. 13:33
2023.04.19. 16:10
 
Evangélikus Egyházmegyék

<<VISSZA-EVANGÉLIKUS VALLÁS

Az Evangélikus Egyházmegyék neveit eredetileg többnyire az 1950-es évek végén változtatták meg egyházmegyére, ugyanis nevük régebben szeniorátus volt. 3 egyházmegye kerületre osztották a meglévő egyházmegyéket, önálló székhellyel kialakítva azokat. Nézzük őket, ugyancsak székhely szerint, mint a Református Egyházmegyéknél olvashattuk, íme:

1.) DÉLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉKHELY: PEST

A Déli Evangélikus Egyházherületet 65 egyházmegyi közösség alkotja, és Magyarország déli területei tartoznak hozzá egy-egy egyházmegyei körzet képviseletében. 1952-ben alapították, és jelenleg 5 kerületre oszlik:

a) BÁCS-KISKUN EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
b) KELET-BÉKÉSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
c) NYUGAT-BÉKÉSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
d) PESTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
e) TOLNAI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE

 

2.) ÉSZAKI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉKHELY: BUDA

Az Egyházkerület 1952-ben jött létre, 81 egyházközség alkotja, melyekben 90 lelkész teljesít egyházi szolgálatot.

a) BORSOD-HEVESI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
b) DÉL-PESTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
c) ÉSZAK-PESTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
d) HAJDÚ-SZABOLCSI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
e) NÓGRÁDI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
f) BUDAI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE

 

3.) NYUGATI/DUNÁNTÚLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉKHELY: GYŐR

Az Egyházmegye eredeti neve Dunbántúli Evangélikus Egyházmegye, mely az 1576-os alapításától az 1952-es megszüntetéséig fuott ezen a néven, 1952-től Nyugati Evangélikus Egyházmegyeként ismeretes. 110 evangélikus egyházközség tartozik szárnyai alá, ezek 6 egházmegyei térségre oszlanak.

a) FEJÉR-KOMÁROMI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
b) GYŐR-MOSONI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
c) SOMOGY-ZALAI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
d) SOPRONI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
e) VASI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE
f) VESZPRÉMI EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYE

 RELIGIO-PORTAL

 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG