BővíteniSzentek közössége-modul: Szent Ágoston, Alix Fjodorovna cárné
BefejezniSzerzetesrendek-modul
ElkészíteniAdventi design
BefejezniRómai Katolikus Vallás-modul

 

 

Indulás 2013. 08. 02.
Szerkesztő Prekambrium
Téma Vallás
Tárhely G-Portal,  Flaunt
Design Prekambrium
Design téma Cathedral of Szeged

Figyelmeztetés!

Az oldal az egyéb VILÁGVALLÁSOKKAL, VALLÁSI IRÁNYZATOKKAL FOGLALKOZIK, de nem áll kapcsolatban semmilyen vallási felekezettel, plébániával vagy azok vezetőivel. AZ ITT TALÁLHATÓ ANYAGOK SAJÁT TANULMÁNYOKBÓL, PAP-ISMERŐSEIMMEL VALÓ PÁRBESZÉDEK ALAPJÁN, ILLETVE KÜLÖNBÖZŐ INTERNETES FORRÁSOKBÓL KERÜLTEK A MODULOKBA, mindezt saját szavakkal átformálva, épp ezért más, vallással foglalkozó oldalak számára elvinni és sajátodként feltüntetni SZIGORÚAN TILOS!

 
Indulás: 2013-08-02
 
Frissítések
Friss bejegyzések
2023.05.25. 08:00
2023.04.28. 13:33
2023.04.19. 16:10
 
Református Egyházmegyék

<< VISSZA - VALLÁSOK

Magyarország területi viszonylatban négy Református Egyházmegyei Térségnek ad helyet, melyek több egyházmegyei kerületre vannak bontva. Én székhely szerint fogom nektek bemutatni őket felsorolás szerűen, akárcsak a Római Katolikus Vallás esetében olvashatjátok, íme:

1.) TISZÁNINNENI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉKHELY: MISKOLC

A Tiszáninneni Református Egyházkerület a 18. században alakult ki, ám előszele már érezhető volt az 1646-os szatmárnémeti zsinat tanácsülésén, ugyanis ennek a kerületnek felvetődött a kialakítási esélye. Jelenleg 4 önálló egyházmegyei térségre van bontva.

a) ABAÚJI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
b) BORSOD-GÖMÖRI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
c) EGERVÖLGYI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
d) ZEMPLÉNI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE

 

2.) TISZÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉHELY: DEBRECEN

Magyarország egyik legrégibb egyházmegyei kerülete 1557-ben jött létre, a Debrecen-nagyváradvidéki és a Szatmári Szuperintenditák egyesülésével.  Jelenleg 9 egyházmegyei kerületre oszlik.

a) BÉKÉSI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
b) BIHARI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
c) CSONGRÁDI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
d) DEBRECENI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
e) HAJDÚVIDÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
f) NAGYKUNSÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
g)  NYÍRSÉGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
h) SZABOLCS-BEREGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
i) SZATMÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE

 

3.) DUNAMELLÉKI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET 

  • SZÉKHELY: BUDAPEST

a) BARANYAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
b) BÁCS-KISKUNSÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
c) BUDAPEST-DÉLI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
d) BUDAPEST-ÉSZAKI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
e) DÉLPESTI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
e) ÉSZAKPESTI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
f) TOLNAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
g) VÉRTESALJAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE

 

4.) DUNÁNTÚLI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET

  • SZÉKHELY: PÁPA

Magyarország legnyugatabba fekvő egyházmegyei kerülete, jelenleg 6 egyházmegyei térséget foglal magában.

a) MEZŐFÖLDI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
b) ŐRSÉGI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
c) PÁPAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
d) SOMOGYI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
e) PÁPAI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE
f) VESZPRÉMI REFORMÁTUS EGYHÁZMEGYE

RELIGIO-PORTAL

 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG