BővíteniSzentek közössége-modul: Szent Ágoston, Alix Fjodorovna cárné
BefejezniSzerzetesrendek-modul
ElkészíteniAdventi design
BefejezniRómai Katolikus Vallás-modul

 

 

Indulás 2013. 08. 02.
Szerkesztő Prekambrium
Téma Vallás
Tárhely G-Portal,  Flaunt
Design Prekambrium
Design téma Cathedral of Szeged

Figyelmeztetés!

Az oldal az egyéb VILÁGVALLÁSOKKAL, VALLÁSI IRÁNYZATOKKAL FOGLALKOZIK, de nem áll kapcsolatban semmilyen vallási felekezettel, plébániával vagy azok vezetőivel. AZ ITT TALÁLHATÓ ANYAGOK SAJÁT TANULMÁNYOKBÓL, PAP-ISMERŐSEIMMEL VALÓ PÁRBESZÉDEK ALAPJÁN, ILLETVE KÜLÖNBÖZŐ INTERNETES FORRÁSOKBÓL KERÜLTEK A MODULOKBA, mindezt saját szavakkal átformálva, épp ezért más, vallással foglalkozó oldalak számára elvinni és sajátodként feltüntetni SZIGORÚAN TILOS!

 
Indulás: 2013-08-02
 
Frissítések
Friss bejegyzések
2023.05.25. 08:00
2023.04.28. 13:33
2023.04.19. 16:10
 
News of the Site

Képek a Dohány utcai Zsinagógáról

2023.04.05. 15:50, Prekambrium

Sziasztok!

A mai nap margójára egy galériafrissítéssel érkeztem, ugyanis a szalagcímben szereplő templomépület videóanyagához történő képgyűjtögetés közben eszembe jutott, hogy mi lenne, ha ezeket a fotókat megosztanám veletek a galéria feltöltései között is, és cselekedtem. Több, mint 20 db gyönyörűséges képet hoztam nektek a Dohány utcai Zsinagógáról, melyek közül néhányat megosztok itt, illetve a galériágoz vezető linken még több csodálatos fotót láthattok erről a gyönyörű épületről.:

 

Dohány utcai zsinagóga Budapest Fotó Kurka Géza Dohány utcai zsinagóga, Budapest | Vallás | Épületek | Kitervezte.hu Dohány utcai zsinagóga Dohány utcai zsinagóga

 

Magyarország templomai > Zsinagógák > Dohány utcai (Nagy) Zsinagóga, Budapest

Új videó a Prekambrium csatornán: Egri Minorita templom

2023.04.05. 08:00, Prekambrium

Sziasztok!

Az elmúlt egy hónapban alig volt friss az oldalon, aminek mezei egyszerűséggel az az oka, hogy nem került vallási tartalom a csatornámra. Ma azonban egy nemrégiban megosztott felvételt szeretnék megismertetni veletek, ami nem fog másról szólni, mint az egri Minorita templomról. Az épülettörténet abból a szempontból érdekes, hogy majd főszereplője lesz a csatornán újonnan indult "Extended Stories" című videósorozat egyik részének, amelyben a Barokk építészet hazai gyöngyszemeit ismerhetitek meg egybefűzött verzióban. Ugyanakkor csütörtökön a Klasszicista építészet templom-alkotásaival is összefuthattok, pontban 16 órakor. Érdemes lesz hát akkor megtekinteni a fent említett felvételt. Most pedig az alábbi megosztott linken megnézhetitek a Minorita templom történetét felkonferáló legújabb videót, íme.:

 

 

Új videó a csatornámon: Keresztelő Szent János-keresztelőkápolna

2023.03.07. 18:02, Prekambrium

Sziasztok!

Ahogyan vasárnap ígértem, elkészítettem a firenzei Dóm tér híres épületei c. videósorozat utolsó részét, melyben ezúttal a Keresztelő Szent János-keresztelőkápolnát vesszük górcső alá. Amennyiben szeretnétek megismerni ezt a csodálatos épületet, az alábbi videólinkre kattintva megtehetitek.:

 

;

Új design + közérdekű közlemény

2023.03.05. 04:05, Prekambrium

Sziasztok!

Tudom, két hónapja nem jártam az oldalon, de igazság szerint az elmúlt időszakban nem készült az oldal témájához kapcsolható videó, illetve a galéria sem bővült érdemleges tartalommal. Azonban előbbi hiányosságot igyekszem a jövőben pótolni, és a firenzei Dóm tér legutolsó építményét, a Keresztelő Szent János-keresztelőkápolnát fogjuk górcső alá venni benne. Majd érdemes lesz lecsekkolnotok e témában a Prekambrium-csatornát, mert sok érdekességet tudhattok meg a kápolna építéstörténetét illetően.
A másik hírem, hogy új design került az oldalra, mely ezúttal az imént említett Dóm tér épületeit sorakoztatja fel fejlécképén, sőt az oldalmodulok fejlécén is visszaköszönnek. Az új kinézeten kívül egy újítás is beköszön, hiszen a chatfal helyett Gyorslinkek-szekciót létesítettem.
Remélem, tetszik nektek az új külső, mert valóban rengeteg munkám van benne. Hozzászólásban véleményezzétek, amennyiben szeretnétek elmondani vele kapcsolatos gondolataitokat! Hamarosan jövök új bejegyzéssel, addig is további szép vasárnapot kívánok minden kedves látogatómnak!

Karácsony története a Prekambrium-csatornán

2022.12.24. 10:05, Prekambrium

Sziasztok!

Először is megragadnám az alkalmat, és szeretnék minden kedves olvasómnak és feliratkozómnak BOLDOG, BÉKÉS ÉS MEGHITT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNNI! Remélem, jól telik eddig számotokra Karácsony előestéje, és lázasan készültök az ajándékozásra szeretteitek körében. Annak érdekében, hogy azonban a mai napon a tudományról is szólhasson a fáma, kicsit beleássuk magunkat az ünnep történetébe, történelmébe. Az alábbiakban rengeteg érdekességet tudhattok meg Karácsony etimológiájáról, történelmi hátteréről és arról, mióta is díszítjük fel karácsonyfáinkat üveg-és egyéb díszekkel, íme.:  

 

 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Új mese a Mesetárban! Ha tudni akarod, mit keres egy tündér a kútban, gyere és nézz be hozzánk!    *****    Az utóbbi idõkben komolyan foglalkoztat a retro játékok árainak robbanása. Errõl írtam egy hosszabb cikket.    *****    Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG